True wellness uit India

True wellness uit India

In de Organic Webshop zijn allerlei producten verkrijgbaar die gerelateerd zijn aan een visie die bekend staat als True Wellness, en die geleverd worden door het bedrijf Organic India. Dat is een bedrijf, dat probeert om in navolging van Ayurveda de gezondheid en het welbevinden van mensen te bevorderen. Dat wordt gedaan door middel van diverse producten, zoals thee, kruiden, etc, die allemaal volgens biologische principes worden gemaakt. Het gaat om producten die op basis van eeuwenoude kennis zijn gemaakt, en er is geen twijfel aan de werkzaamheid. De producten worden gemaakt door boerenfamilies, die worden opgeleid voor het verbouwen van de kruiden.

Filosofie van Ayurveda

De manier waarop de kruiden worden gebruikt wordt duidelijk als je je verdiept in de filosofie van Ayurveda. Deze is al duizenden jaren oud. Er wordt van uitgegaan dat ieder persoon uniek is, eigen innerlijke energieën heeft, en dat eenieder de kruiden naar eigen behoefte moet gebruiken. Daarbij wordt rekening gehouden met de leeftijd, de vitale kracht, of je man of vrouw bent, je spijsvertering, het seizoen, de woonplaats en de ernst van de klachten. Als je in de Organic Webshop producten aanschaft is er niemand voorhanden die je kan adviseren over de dosering. Daarom wordt aanbevolen om het gebruiksadvies op de verpakking op te volgen.

Tulsi

Tulsi is een zeer bekend product, dat wordt gebruikt als thee en als supplement. Het heeft als effect dat je je gemakkelijk kunt aanpassen aan stress. Na een lange periode van spanning helpt dit product om het lichaam te herstellen. Je zal merken dat je meer conditie krijgt en dat je minder vatbaar wordt voor stress. De werkzame stoffen van Tulsi zijn alkaloïden, koolhydraten, vetten, glucosiden, tannines en essentiële oliën. Op de website van de Organic Webshop kun je meer informatie vinden over de visie achter Tulsi. Wees je ervan bewust dat de producten in de Organic Webshop geen officiële geneesmiddelen zijn.

Doseringen

In de filosofie van Ayurveda is er niet sprake van één dosering, maar van twee soorten doseringen. Wie klachten heeft die verholpen moeten worden kan gebruik maken van een therapeutische dosering. Als er gebruik wordt gemaakt van supplementen is het advies van Organic India om dagelijks 2 x 2 tabletten te gebruiken. Als je de supplementen preventief wilt gebruiken kan er een lagere dosering worden genomen. Het is jammer, dat op de producten zelf niet wordt gerept over het preventief gebruik. Bij de Oraganic Webshop is informatie verkrijgbaar waar advies wordt verstrekt over de geschikte doseringen voor jou.