Hoe behoud je een gezonde levensstijl

Hoe behoud je een gezonde levensstijl

Voedzaam eten, regelmatig sporten en de inname van alcohol en suiker verminderen zijn slechts een paar van de dingen die worden aanbevolen voor een gezonde levensstijl. Het zorgen voor je gezondheid is misschien wel het belangrijkste dat je voor jezelf kunt doen. Of je er nu op let dat je meer groenten en fruit eet, of ervoor zorgt dat je elke dag gaat wandelen, er is niet maar één manier om een gezonde levensstijl te hebben en te behouden. Er zijn een paar dingen die het makkelijker kunnen maken om vast te houden aan een gezonde levensstijl.

Eet voedzame maaltijden

Het lichaam heeft een grote variatie aan voedingsmiddelen nodig om je goed te laten functioneren en ervoor te zorgen dat je genoeg energie hebt. Het eten van een gebalanceerd dieet met veel vitamines, mineralen en vezels is dan erg belangrijk. Deze zijn te vinden in fruit en groenten en dan met name bladgroenten, volle granen, eiwitten en zuivelproducten. Het is het beste om vooral voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen te eten. Het loont dus om eten met veel vet, zout en toegevoegde suikers te laten staan. Als je het moeilijk vindt om bepaalde snacks of fastfood op te geven, kun je ook proberen om deze langzaam in te ruilen voor gezondere alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld ook voor de maaltijden van fuelyourbody.nl gaan.

Ga elke dag even naar buiten

Buiten zijn heeft bewezen voordelen voor niet alleen je fysieke, maar ook je mentale gezondheid. Zo kan genieten van de zon ervoor zorgen dat je je meer ontspannen voelt, maar het kan ook de symptomen van depressie verminderen. Daarnaast is zonlicht ook de beste bron van vitamine D. 20 minuten per dag even gaan wandelen in de natuur of gewoon even op dat bankje bij het park zitten heeft al voordelen. Dit zou je zelfs in je lunchpauze al kunnen doen.

Maak tijd voor jezelf

Probeer eens wat tijd vrij te maken om van je hobby’s te genieten, of een nieuwe activiteit uit te proberen. Vind je dit moeilijk? Blok dan een periode in je agenda. Leg ook je telefoon aan de kant, voor je het weet is de tijd voorbij gegaan aan mails lezen en appjes beantwoorden. Zet je telefoon op stil, bedenk wat je echt leuk vindt om te doen en begin hier ook meteen mee. Daar haal je meer voldoening uit dan van 20 minuten naar je scherm kijken.

Wees niet te streng voor jezelf

Verandering kost tijd en altijd een gezonde levensstijl aanhouden kan moeilijk zijn. Maak het makkelijker voor jezelf door af en toe gebruik te maken van maaltijd pakketten. Het is ook heel normaal om dagen te hebben waarop je niet gaat wandelen, of om te genieten van een stuk taart op een verjaardag. Als de basis er is, is er ook ruimte om het af en toe eens los te laten.