Opkomende populariteit van Picanha steak

Opkomende populariteit van Picanha steak

Picanha (uitgesproken als piekanjaa) is de kap of de bovenste spier van de lendenen, gelegen aan de top van de romp van de koe. Het is een diep vlezige snede met een smaak die nog mals genoeg is. In onze beleving lijkt het waarschijnlijk nog het meest op een entrecote. Alhoewel dit waarschijnlijk appels met peren vergelijken is voor de echte kenner.

Let wel, het is een zeer dun gesneden stuk vlees, net als een flank biefstuk, maar het is een relatief snelle-cooking cut. Het vetgehalte wordt intact gelaten, waardoor het tijdens het bakken het vlees kan beschermen tegen de extreme directe warmte van het rooster. Het is dus zeer geschikt als bbq vlees.

In Brazilië, waar het vandaan komt en waar het zeer populair is wordt de picanha gevouwen. Het wordt dan doorstoken en geroosterd over een churrasqueira-een houtskool fornuis die geen grill heeft. De vleesspiezen worden opgehangen boven een bed van kolen, net als in een Japanse yakitori restaurant, maar dan op een grotere schaal. Het vlees wordt vrijwel uitsluitend op smaak gebracht met alleen zout.

Picanha steaks

Als je bredere zwaard-achtige spiesen hebt, is dit een goede gelegenheid moment om ze te gebruiken. In de traditionele stijl van het bereiden van picanha, betekent het feit dat het vlees wordt opgehangen dat de brede spiesjes zeer functioneel zijn, ze houden het vlees dicht bij de hitte.

Als je geen speciale spiesjes hebt, dan kun je jouw eigen picanha zwaarden maken door het rijgen van het vlees op een goedkope metalen spiesen en het vervolgens buigen in een hoek van 90 °. Je snijdt dan het vlees van de spies, in de churrasco stijl en het werkt geweldig.

Picanha wordt het best bereid op houtskool, dus ongeacht de aard van de grill die je hebt. De stukken vlees zijn vrij dik en kunnen daarom niet gaar worden op brandend vuur, anders is het buiten gaar voordat de binnenkant klaar is.

Goed grillen

Als je grilt op een kaal bed van kolen, zoals ze dat doen in Brazilië, dan moet je middelen regelen voor de afstand van de warmtebron.

Om ervoor te zorgen dat je niet te ver van dat doel van een goede lucht temperatuur zit en zo de gewenste gaarheid van het vlees verkrijgt, ongeveer 54-57 ° C, zou het ideaal zijn om een tweekanaals thermometer te gebruiken.

De picanha steak is er één die aan populariteit wint over de hele wereld. Vanwege de sterke, vlezige smaak, en sappig tederheid, is het voor veel mensen de moeite waard. En het is gewoon leuk om te grillen en te eten.

Door het splitsen van de hele gebraden in kleinere stukken, krijg je een schotel van gaar vlees in de tijd die het kost om een ​​paar steaks te bereiden. Je weet je bovendien gesteund wanneer je een goede thermometer gebruikt.

Kies daarom dit heerlijke vlees om het in ieder geval eens te proberen. Zodra je dat doet, kan de picanha steak zo maar uitgroeien tot één van jouw favoriete stukjes vlees.