De beste barbecue merken

De beste barbecue merken


Beter weer, langer licht en af en toe een onweersbui, kortom het barbecue seizoen is weer begonnen. Barbecueën is iets wat wij Nederlanders graag doen. Het is gezellig, makkelijk en daarbij is het eten ook nog eens erg lekker. Het vinden van de geschikte barbecue is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn tegenwoordig zoveel barbecues te vinden dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom vind je hier een gemakkelijk overzicht van de beste barbecue merken.

big green egg barbecue

 Big Green Egg Barbecue

We beginnen bij de Green Egg barbecues. De barbecues van Green Egg zijn namelijk geen gewone barbecues. Met een big Green Egg barbecue zet je niet alleen een barbecue in de tuin, maar een complete keuken. Met een Green Egg barbecue kan je namelijk meer dan alleen barbecueën zoals je gewend bent. Buiten een gewone houtskool barbecue kan de Big Green Egg barbecue ook functioneren als pizzaoven, slowcooker, stomer, rookoven en normale oven. Verder zijn de Green Egg barbecues erg snel aan te krijgen (binnen 15 minuten). Hierdoor kun je snel genieten van de lekkerste vleesjes. Ook is de barbecue erg duurzaam, omdat de warmte goed wordt vastgehouden. Genoeg redenen om een Green Egg in huis te halen.

 Weber


Bij het merk Weber denk je al snel aan top of the line houtkoolbarbecues. Het merk beschikt dan ook over de beste houtskool barbecue die er te vinden is; de Weber Master Touch. Verder beschikt Weber ook over goede elektrische en gas barbecues. Een veelzijdig merk waarbij je weet dat je barbecue van hoge kwaliteit is.

 Napoleon

Napoleon is een Canadees barbecue merk die al jaren kwaliteitsbarbecues op de markt brengt. Toch zijn er maar weinig mensen die hebben gehoord van het merk Napoleon. Vooral de ketelbarbecues van Napoleon zijn erg goed. Het rooster van Napoleonbarbecues is van gietijzer. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo is een gietijzeren rooster beter beschermd tegen hoge temperaturen en kan het de warmte beter vasthouden. Zo wordt barbecueën een stuk gemakkelijker.