4 tips om gezond en gemakkelijk af te vallen!

4 tips om gezond en gemakkelijk af te vallen!

Het bereiken van ons ideale gewicht gaat veel verder dan louter esthetische kwesties. Het verbetert onze fysieke en emotionele gezondheid. Maar je moet weten hoe je gewicht kunt verliezen zonder het in gevaar te brengen.

Om op een gezonde manier af te vallen, moet je op je voeding letten. Voedsel is uiterst belangrijk, want het zorgt er niet alleen voor dat ons lichaam calorieën binnenkrijgt, maar het beïnvloedt ook het hele organisme en beïnvloedt het lymfestelsel, de bloedsomloop, de darmen en vele andere.

Wanneer het lichaam niet de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om gezond te blijven, werkt het niet goed, en een ongeregeld lichaam vermindert niet alleen de verbranding van calorieën, maar hoopt ook gifstoffen op en houdt vocht vast. Daarom is gezond en evenwichtig eten de eerste stap voor wie op een natuurlijke en gezonde manier wil afvallen. 

afslankpakket

1. Drink veel water

Het is noodzakelijk om tussen de ene en de andere maaltijd veel water te drinken. Dit helpt het hongergevoel en het vasthouden van ongewenste vloeistoffen te verminderen. Hoe meer water, hoe meer urine het lichaam produceert, waardoor ook de gifstoffen die gewichtsverlies in de weg staan worden afgevoerd.

2. Doe fysieke oefeningen

Om af te vallen, moet je calorieën verbranden. En om dat te doen, moet je sporten. Er is geen uitzondering. Welke leeftijd je ook hebt, er is altijd wel een fysieke activiteit die je kunt doen. 

Volwassenen moeten minstens 150 minuten per week aan lichaamsbeweging doen, afwisselend aërobe activiteiten (zoals wandelen of hardlopen) en anaërobe activiteiten (gewichten heffen).

3. Groenten en fruit, de basis van het dieet

Groenten en fruit zijn niet alleen een grote bron van vitaminen en mineralen, maar ook heel belangrijk om af te vallen: ze verzadigen je en bevatten weinig calorieën. Studies tonen aan dat mensen die meerdere stukken groenten per dag eten, sneller en effectiever afvallen.

4. Investeer in een afslankpakket

Door de drukte van alledag komt het vaak voor dat we geen tijd hebben om voor onze voeding te zorgen. In die zin wint het afslankpakket aan belang. Dit zijn speciaal samengestelde kits om gewichtsverlies te bevorderen. Sommige bestaan uit shakes, supplementen, vetverbranding pillen en andere producten die de stofwisseling versnellen en zelfs een groter gevoel van verzadiging bevorderen. 

Er zijn ook pakketten met diepvriesmaaltijden, kant en klaar. Een uitstekend alternatief om gezondheid en schoonheid te combineren!