Typische Griekse traditionele producten

Typische Griekse traditionele producten

Ben jij ook zo’n fan van de Griekse keuken? Om van lekkere Griekse gerechten te kunnen genieten hoef je niet per se naar een Grieks restaurant. Je kunt ook gewoon de Griekse keuken in huis halen. Hieronder vind je een overzicht van traditionele Griekse producten.

Griekse olijfolie

Griekse olijfolie is één van de meest gebruikte Griekse producten. Je kunt het verwerken in ontzettend veel verschillende gerechten en bovendien wordt het vaak gebruikt als olie om in te bakken. Griekse olijfolie is van goede kwaliteit, vooral de extra vergine variant. Deze olie komt uit de eerste (koude) persing. Een echte must voor in je keuken! 

Kruiden

In Griekenland worden verschillende soorten typisch Griekse kruiden gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale kruiden voor door de Griekse salade, mousaka kruiden en kruiden voor Griekse bergthee. 

Griekse wijn

Krijg je Grieken op bezoek? Dan doe je er goed aan ze te verrassen met een lekker glaasje Griekse wijn. Wijn is tegenwoordig een erg belangrijk exportproduct voor Griekenland. 

Ouzo

Ken je dit Griekse drankje, dat doorgaans in restaurants wordt geserveerd bij het eten? Ouzo wordt gemaakt van onder andere anijs en heeft een alcoholpercentage van circa 44%. Het wordt dan ook geserveerd in een klein glaasje. 

Raki

Een ander alcoholisch drankje uit Griekenland is Raki. Dit drankje smaakt niet naar anijs, maar beschikt eveneens over een hoog alcoholpercentage van 40%. 

Frappé

Wat is er nu fijner dan heerlijk in het warme zonnetje zitten met een frappé, op het Griekse strand? Frappé is ijskoffie, dus als je van koffie houdt valt dit vast bij je in de smaak. Ideaal om even lekker mee af te koelen op een warme dag. 

Feta

Uiteraard mag feta niet ontbreken in de Griekse keuken. Deze witte kaas wordt overal gegeten, maar in Griekenland zie je het bij veel gerechten terugkomen. De kaas wordt gemaakt van minstens 70% schapenmelk en hoogstens 30% geitenmelk.