Oregano op de pizza

Oregano op de pizza

Dat er veel soorten kruiden zijn is bij veel mensen wel bekend. Ook worden er bij bijna elke gerecht wel kruiden gebruikt. Neem bijvoorbeeld een pizza. Wanneer je een pizza besteld bij je favoriete pizzeria dan zul je ook zie dat er vaak groene spikkels over de pizza heen zitten. Dit zal dan oregano zijn. Dit zijn typische kruiden die veel in Italië worden gebruikt. De reden dat dit erg lekker is op pizza komt doordat de kruiden erg goed gaan in combinatie met tomaten. Verder kun je het ook nog voor vele andere gerechten gebruiken. Buiten dat de Italianen het veel gebruiken in de keuken zie je ook dat de Grieken hier wel raad mee weten.

Gedroogd of vers?

Wanneer je dan gaat kijken naar de oregano zelf zie je dat je dit zowel gedroogd als vers kunt gebruiken. Toch zie je dat veel mensen de voorkeur hebben voor de gedroogde optie omdat hier meer smaak aan zal zitten. Dan hoef je ook minder te gebruiken voor hetzelfde resultaat. Bovendien kun je de gedroogde variant ook al aan het begin van je recept toevoegen waar je de verse beter de laatste tien minuten kunt gebruiken. Dit komt omdat de smaak minder intens zal zijn en anders dus ook verloren zal gaan in het gerecht. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en ook nog eens erg zonde.

Oregano

Pasta’s

Wanneer je dan naar de pasta’s en spaghetti gaat kijken zie je ook dat mensen het lekker vinden om hier oregano overheen te gooien. Dit is echter niet hoe het hoort. In Italië zul je namelijk ook zien dat ze dit nergens doen. Dit komt omdat het niet door de tomatensaus hoort. Dat neemt niet weg dat het wel erg lekker is. Natuurlijk moet je wel van de houtige smaak van oregano houden. Mocht dit zo zijn dan is het ook zeker een aanrader om een keer bij je pasta te gebruiken!