Eindeloos variëren met pannenkoeken

Eindeloos variëren met pannenkoeken

Hoewel pannenkoeken als avondeten misschien wat saai lijkt, is niets minder waar. Er kan van alles aan pannenkoeken toe worden gevoegd om de heerlijkste pannenkoeken variaties te maken.

Pannenkoek met appel en kaneel

Voor dit recept is het noodzakelijk eerst een basis pannenkoeken recept te maken. Voeg in de pan dunne schijfjes appel toe. Zorg dat je de stukjes appel snel in de pan legt, voordat het beslag gedroogd is. Op deze manier bakt de appel het beste mee. Wanneer de pannenkoekjes klaar zijn kun je er op je bord nog wat kaneel over heen strooien.

pannenkoeken variaties

Pannenkoek met ananas

Deze pannenkoeken zijn ook voor de zoetekauw. Voeg, net als bij bovenstaand recept, dunne schijfjes ananas toe aan basisbeslag in de pan. Genieten maar!

Spinazie feta pannenkoeken

Deze pannenkoek is een die waarschijnlijk nog niet veel mensen hebben gehad. Gebruik ook voor deze pannenkoeken basisbeslag. Wanneer je mooie pannenkoekjes hebt gebakken, vul je deze met een mengsel van spinazie, ui, knoflook feta, zout en peper.

Pizza pannenkoek

Bereid, wederom, een basisbeslag voor pannenkoeken. Voeg aan dit basisbeslag wat Italiaanse kruiden toe. Giet een scheutje in een pan en leeg hier wat plakjes kaas en eventueel wat plakjes salami op. Wacht tot de pannenkoek van boven droog is en draai hem vervolgens om. Smullen maar van je pizza pannenkoek!

Gezonde havermoutpannenkoek met banaan

In bovenstaande pannenkoeken variaties wordt steeds iets toegevoegd aan een basis pannenkoekrecept, maar wat als we dit eens aanpassen? Deze pannenkoek is speciaal voor de mensen met een gezondere levensstijl. Voor ongeveer zes kleine pannenkoekjes heb je 75 gram havermout, 2 eieren, 1 banaan, 1 eetlepel Griekse yoghurt, 1,5 theelepel bakpoeder en een snufje zout nodig. Meng deze ingrediënten tot een goed beslag. Verhit een pan en doe hier een klontje boter in. Vervolgens kun je de pannenkoekjes gaan bakken!