Een optimale wijnbeleving

Voor een optimale wijnbeleving kan het handig zijn om over unieke en duurzame wijnaccessoires te beschikken. Het uitserveren van een goede fles wijn die op kamer temperatuur bewaard is gebleven, verdiend geschikte accessoires. Zo heb je grote gevarieerde aanbiedingen aan wijnaccessoires, wanneer het gaat om het openen van de wijn tot het bewaren ervan. Van de vernieuwende wijnschenkers tot kurkentrekkers. Er is een hele gala aan wijnaccessoires die zeker in trek zullen zijn bij wijnliefhebbers.

Enkele wijnaccessoires zijn:

De decanteer karaf

Door het decanteren van de wijn( het overschenken van de wijn in een glazen karaf), komt er een heerlijk geur vrij dit maakt ook dat de wijn heerlijker zal smaken. Je doet er daarom goed aan om te kiezen voor een uniek ontworpen decanteerkaraf. Echt mooi om aan te zien. Je kunt ze ook als een mooi sierwerk op je tafel leggen.

Wijnkoeler

Een wijnkoeler is een bak of hoes dat afgezonderd is en ervoor zorgt dat het je wijn lang koud blijft. Ook zijn er verschillende wijnkoelers. Je hebt de gebruikelijke wijnkoelers waarbij je het bakje kunt bijvullen met ijs om de wijn extra koud te houden. Dan heb je ook nog de elektrische koelers. Bij deze elektrische koelers kun jezelf de temperatuur instellen. De koelhoes is ook een ideale manier om je wijn te bekoelen. Het voordelige van de koelhoes is dat het de wijnfles goed omsluit, hetgeen het makkelijker maakt om het mee te brengen.

Wijnklimaat-, wijnkoel- en wijnbewaarkast

De wijnklimaatkast houdt je wijn op de juiste temperatuur waardoor je het direct kunt serveren. De wijnklimaatkast is een voordelige aanwinst voor het koelen en bewaren van je wijn ongeacht de temperatuurzones. Een wijnkoelkast is precies zoals de naam het zegt, een koelkast om de wijn te koelen. Zo staat het dan gereed om tijdens een feestje of bezoek het gelijk vanuit de koelkast te serveren. Bij een bewaarkast is er geen sprake van verschillende temperatuurzones. De functie van een bewaarkast is om de wijn voor een langdurige periode op een koele plek te bewaren.

De Kurkentrekker

Een kwalitatieve kurkentrekker is een hulpmiddel/ gereedschap gemaakt van een staaldraad dat de vorm heeft van een spiraal. Dit spiraalvormige metaaldraad wordt in de kurk geschroefd en daarna omhoog getrokken. De kurkentrekker wordt gebruikt bij het openen van een wijnfles. Je zult er van versteld staan hoeveel soorten kurkentrekkers er zijn. We kennen de pulltabs, tweetrapskurkentrekker, de vleugelkurkentrekker, de screwpull, de vleugelkurkentrekker, de winemaster, de kurkentrekker met luchtdruk et cetera.

De wijnstop

De wijnstopper is ook zo een wijn accessoir dat wordt gebruikt bij het bewaren van je wijn als die nog niet op is. De wijnstop zorgt ook ervoor dat het tijdens het schenken de fles sluit.

Kies ervoor om op een hemelse manier te genieten van een flesje wijn met de unieke accessoires.

Bron: Wineandbarrels.nl