Wanneer je voor in je tuin of wellicht zelfs in je horecagelegenheid op zoek bent naar een kamado, dan ben je waarschijnlijk iemand die bewust bezig is met de kwaliteit, de smaak en de textuur van etenswaren die geserveerd moeten worden. Van een kamado weet je namelijk nagenoeg zeker dat deze de kwaliteit waar je zo naarstig naar op zoek bent kan leveren. Sommige mensen hebben er hierbij de voorkeur voor om een kamado te nemen die zo hoog mogelijke temperaturen kan bereiken. Niet zelden komen zij uiteindelijk terecht bij het Japanse merk Konro Grill. Dit zijn heel bijzondere kamado’s, want ze worden met de hand gemaakt van diatomeeënaarde. Dat is een grondstof die uit prehistorische lagen van de aarde wordt gehaald
Hoe de intense hitte van de Konro Grill zorgt voor heerlijk eten
Dat de Konro Grill een niet te evenaren temperatuur kan bereiken heeft te maken met de al eerder genoemde diatomeeënaarde. De klei die daarvan vervaardig wordt is namelijk bestand tegen temperaturen van boven de duizend graden Celsius. Het spreekt dan ook voor zich dat een kamado van Konro Grill niet veel tijd nodig hoeft te hebben voor het garen van voedsel. Vleesproducten worden doorgaans dicht boven het vuur op een rooster gelegd. Het sap dat vervolgens uit het vlees stroomt verdampt dan in recordtempo. De damp die daarbij vrijkomt brengt een unieke en heerlijke smaak teweeg in het eten.