Een goede tip die ik heb voor horeca ondernemers is het aanschaffen van diepvriesfruit in plaats van het gewone reguliere fruit wat je bijvoorbeeld op de markt kunt kopen. Een van de voordelen van het bevroren fruit en waarom het eigenlijk ook zo goed is voor de horeca is dat het er vaak tien keer mooier uit ziet dan het zogenaamde “verse” fruit. Het wordt namelijk gelijk ingevroren wanneer het net geplukt is en dan kan het verkocht worden aan de klant, vooral bij tropisch fruit is dit belangrijk aangezien het een lange weg afgelegd voor dat het hier in Nederland verkrijgbaar is en dan wordt het fruit meestal wat minder mooi zo krijgt het zwarte plekjes en wordt het een beetje flauw en het invriezen voorkomt dit.
Het heeft dus meerdere voordelen
Het gebruik van diepvriesfruit heeft velen voordelen en eigenlijk bijna geen nadelen ook al wordt het wel verwacht, het verliest zijn smaak namelijk totaal niet en dat denken veel mensen die ik hier over spreek. Voor restaurants en dergelijken is het een goede oplossing omdat hun borden met eten en desserts en dergelijken er heel mooi uit moeten zien en dan kun je dus geen lelijk flauw fruit gebruiken wat er niet meer zo smakelijk uitziet. Ook hoef je het niet weg te gooien omdat het zo snel vergaat, je kunt namelijk wat je nodig hebt uit de vriezer halen en de rest laten liggen voor de volgende keer.