Chinese tomatensoep met champignons is een variatie op de normale Chinese tomatensoep, waar naast tomaten normaliter alleen stukjes omelet in thuis horen.
Zoals je vaak ziet in de kant en klare pakjes soep die je in de winkel kunt kopen.
Een andere variatie is de stukjes prei die je soms in deze soep kunt vinden, maar daar moet je natuurlijk dan wel van houden. Prei is immers niet iedereens favoriete smaak.
Vandaar dat wij deze traditionele soep opvrolijken
door stukjes champignons, hoewel je vanzelfsprekend ook andere soorten
paddestoelen gebruiken.
Dit recept is dus wat uitgebreider dan het gewone Chinese Tomatensoep
recept, dat wil eigenlijk niet zeggen dat daardoor de
tijdsduur veel langer is. Met deze soep heb je dus vrij snel op tafel staan, en
smaakt net zo lekker als de soep die je bij het Chinese restaurant kun
bestellen.
Will je nog verder variëren kun je eventueel wat ongezoete slagroom op de soep om te garneren. Eventueel met wat gehakte peterselie of andere kruiden.
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 100 gram champignons, zeer klein gesneden
- 2 bosuitjes, іn dunne ringen gesneden
- 1 liter groentebouillon
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- bruine suiker naar smaak
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels ketjap manis
Bereiding
Verhit de olie іn een wok en fruit de champignons en de bosuitjes enkele minuten іn de hete olie tot ze zacht zijn. Ze mogen echter niet bruin worden.
Klop de tomatenpuree door de bouillon en giet het over de gefruite champignons.
Breng het bouillonmengsel aan de kook en voeg het teentje knoflook, gemberpoeder en suiker naar smaak toe.Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken іn de afgedekte wok.
Leng de maizena aan met 2 eetlepels koud water. Bind de soep hiermee en laat het nog enkele minuten zachtjes koken.