9 tips om groente nog lekkerder te maken

9 tips om groente nog lekkerder te maken

Niet iedereen deelt deze mening: groente is heerlijk! Maar we begrijpen dat je wel een keer klaar bent met altijd maar die groente koken. In deze blog vind je 9 tips om je groenten nog lekkerder te bereiden. De meest verse groente haal je natuurlijk bij de beste groenteboer.

  1. Tip 1: Frietjes maken

De liefde voor friet is groot. Met groentefrietjes kom je behoorlijk in de buurt van de echte friet. Door reepjes van bepaalde groente te maken, en deze te paneren kun je ze vervolgens gezond in de oven bakken. Zo maak je het al een stuk interessanter.

  1. Tip 2: Roosteren

Het stomen van groente is een gezonde keus, maar heel smaakvol is het niet. Door de groente in de oven te roosteren met peper en zout, zal je zien dat het al veel meer smaak krijgt. Vooral groenten als wortel, zoete aardappel, rode uit en pastinaak werken heel goed.

  1. Tip 3: Pasta maken

Er zijn veel verschillende groenten waar je een pasta van kunt maken. Daarnaast kun je zeker ook broccoli malen tot rijst. Maak er een lekkere saus bij en je hebt amper door dat je geen echte spaghetti eet. Ook ideaal als gezonde lunch.

  1. Tip 4: De steel gebruiken

De steel van broccoli is zoeter dan de roosjes, wist je dat? Die steel gooi je vaak meteen weg, maar kun je ook zeker gebruiken voor bijvoorbeeld in de soep of in een roerbakmaaltijd.

  1. Tip 5: Smoothie maken

Een groene smoothie maken, dat is ook zeker een mogelijkheid. De meeste mensen beginnen met spinazie, want deze smaak overheerst niet zo in een smoothie. Door bijvoorbeeld een zoete mango toe te voegen, zal de spinazie alleen fris aanwezig zijn. De mango zal in de smaak heersen.

  1. Tip 6: Door de aardappelpuree

Met erwtjes of kool door je aardappelpuree, voeg je meer smaak toe aan de meestal droge aardappelpuree. Natuurlijk is ook de optie om een volledige, zoete aardappelpuree te maken.

  1. Tip 7: Gooi geen smaak weg

Sommige delen van groenten, zoals de schil van een ui of de onderkant van prei of wortelen, gooien we weg. Dat is zeker niet nodig. Je kunt deze restjes zeker bewaren in de vriezer, en bij voldoende restjes kan je hier een heerlijke bouillon van maken.

  1. Tip 8: Pizza maken

Pizza. Wie is er niet gek op? Een gezonde optie voor deze calorie-bom, is de bloemkoolbodem. Dit is oprecht een lekker alternatief en is zeker het proberen waard!

  1. Tip 9: Maak er een snack van

Groentechips kennen we inmiddels wel, maar vaak zijn deze alsnog gefrituurd. Door groentechips zelf in de oven crispy te garen met een beetje olijfolie, maak je er een gezonde snack van.