Snel gezond en biologisch eten in huis?  De biologische Foodbox biedt de uitkomst!

eetdozen test

Om een lekkere maaltijd op tafel te zetten, hoef je niet meer urenlang naar een smakelijk recept te zoeken of de deur uit te gaan om de juiste ingrediënten te halen. Op het internet zijn namelijk verschillende maaltijdboxen te bestellen die voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Houd je van vegetarisch eten? Kies dan voor een voedselbox met een vegetarisch weekmenu. Ben je meer van biologische gerechten? Ook voor deze speciale voorkeur hebben de meeste maaltijdbox-verkopers één of meerdere passende boxen samengesteld.

De biologische maaltijdbox

Met een biologische maaltijd wordt ook wel een gerecht bedoeld waarbij uitsluitend biologisch voedsel wordt gebruikt. Bij een bio maaltijdbox krijg je dus ingrediënten waar zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met het milieu en de dieren. Bij productie van deze etenswaren worden mestoverschotten zo veel mogelijk voorkomen en krijgen dieren de ruimte die ze nodig hebben. Ook krijgen dieren over het algemeen zo min mogelijk antibiotica toegediend en gebruiken boeren geen genetische modificatie. Verder worden chemische bestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk vervangen door natuurlijke vijanden.

Biologische producten zijn uiteraard ook in de supermarkt te vinden, maar in beperkte mate. Deze producten hebben in de supermarkt het keurmerk EKO, Demeter of Europees Biologisch. Je kunt ook naar een supermarkt gaan die speciaal gericht is op biologische producten. Daar is de keuze enorm. Maar het allermakkelijkste is natuurlijk om een bio maaltijdbox online te bestellen.

Online bio etensboxen bestellen

Hoewel vrijwel iedere maaltijdbox-aanbieder verse ingrediënten gebruikt, zijn ze niet allemaal thuis in biologische producten. Soms zeggen ze wel dat ze biologische producten gebruiken, maar vaak is dat helemaal niet zo. Je dient daarom een speciale bio maaltijdbox te bestellen, om zeker te weten dat de box die je bestelt ook gevuld is met biologische ingrediënten. Deze producten zouden dan ook het speciale EKO-keurmerk moeten bevatten. Foodbox-aanbieders die bekend staan om hun biologische maaltijdboxen en ook het erkende keurmerk bevatten, zijn bijvoorbeeld Ekomenu, Beebox en De Krat.

Is biologisch automatisch gezond?

Over de vraag of het consumeren van biologische producten ook automatisch betekent dat je gezonder leeft, zijn de meningen verdeeld. Het Voedingscentrum meldt dat het niet aangetoond is dat biologisch voedsel gezonder is dan niet-biologisch voedsel. Ook zijn beide soorten voedsel veilig in gebruik. Misschien zijn specifieke producten wel gezonder in de biologische variant, maar dit bepaalt volgens Het Voedingscentrum niet hoe gezond je bent of hoe gezond je leeft. Het gaat immers om hoe gezond je totale eetpatroon is. Voor je gezondheid is het niet noodzakelijk om uitsluitend biologische producten te consumeren, aldus het Voedingscentrum. Maar als je rekening wilt houden met het milieu, dieren, klimaat en de natuur, dan zijn biologische producten natuurlijk de perfecte uitkomst.

ekomenu

Tip van klanten

Uit de ervaringen van andere klanten kunnen we zeggen dat de maaltijdboxen van Ekomenu als één van de beste uit de bus komen wat betreft de biologische boxen. De boxen hebben het EKO-keurmerk en zijn dan ook 100% biologisch. De producten komen rechtstreeks van de eigen boeren en hebben geen kunstmatige toevoegingen of E-nummers.

Op de website kun je kiezen uit maar liefst 8 verschillende menu’s. Deze variëren van een koolhydraatarm menu tot een menu dat vrij is van gluten en lactose. Overigens kun je er ook terecht als je op zoek bent naar een vegetarisch of veganistisch menu. Je kunt het abonnement op ieder moment wijzigen of stopzetten. Zo heb je de ene week een koolhydraatarm menu en de andere week bijvoorbeeld een vegetarisch menu.

Bewustwording

Sommige mensen beweren ook dat je je door biologische producten beter voelt. Dit kan misschien waar zijn, maar misschien ook niet. Het kan zijn dat je door het kopen en consumeren van biologische producten er misschien een beter gevoel op nahoudt. Op dit moment worden er wel veel onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van biologische producten op ons lichaam. Het blijkt wel dat biologische eters bewuster voedsel kopen, koken en eten. En dat is natuurlijk nooit verkeerd voor je lichaam.

Bronnen